Mijn naam is Wouter Bijl, geboren op 26 januari 1980 in Harlingen. Ik ben vanaf mijn 16e werkzaam in de horeca en heb veel ervaring opgedaan in allerlei restaurants en keukens. Ik heb o.a. gewerkt op Vlieland, Terschelling, op de veerboot van Doeksen, in Leeuwarden, Groningen, Heerenveen en Den Haag. Sinds 5 jaar ben ik terug gekeerd naar mijn geboortestad Harlingen waar ik ook werkzaam ben als Chef kok.
Als kleine jongen ging ik met mijn vader mee op de vrachtwagen welke voor zijn werk langs de slachterijen ging. Daar is mijn interesse voor vlees begonnen en nooit over gegaan! Ik kook en barbecue graag en test graag gerechten uit. Hierbij verdiep ik me met veel interesse in verschillende bereidingswijzen en keukens.
Naast mijn werk ben ik Wouter's BBQ begonnen om zo mijn passie voor het koken en kennis van eten samen te brengen. Mijn droom is uitgekomen en hier wil ik je graag deel van laten uitmaken!
Ik ben getrouwd met Nienke en samen hebben we 2 dochters. Samen met mijn vrouw heb ik de afgelopen jaren verschillende reizen mogen maken naar o.a. Thailand, India, Nepal, Indonesïe, Cambodja en Amerika. Onze laatste reis (samen met de kinderen) is naar Mexico geweest. Al deze reizen inspireren mij in mijn dagelijkse werk en dit neem ik ook mee in het bereiden van gerechten op de BBQ. De mogelijkheden zijn eindeloos en deze laat ik graag aan je zien!